maanantai 27. elokuuta 2012

Varoitus! Puunhalaajia liikkeellä.

Kävin tuolla metikössä pienellä kävelyllä. Napsin kuvia ja mietiskelin. Keksin samalla, että voin vähän purkaa sisäistä puunhalaajaani tänne.

Kysymys kuuluu: Miksi? Miksi me tuhotaan kaunista luontoa. Miksi viatomien eläinten kodit tuhotaan? Miksi teeme maailmasta betoniviidakkoa? Miksi me pilataan meidän elämä? 
-Ja tähän kaikkeen on helppo vastaus: Raha, laiskuus, ja välinpitämättömyys. 

Mua harmittaa tää asia hirveesti. Tuolla metsässä ku katoin ympärilleni. Oli puita, pehmeä sammal, kukat, sienet, marjat. Kaikki on ihania asioita, vaan neki on pian poissa. Tilalle tulee läjäpäin betonia, tehtaita, saasteita. Puhumattakaan kaikesta roskasta, joka sinne jätetään, koska ihmisiä ei kiinnosta. ihmiset ei jaksa kävellä roskiksille. "Se maatuu" Näin mäkin joskus sanon. Nyt sitä kadun, kadun hirveästi. 


Just äsken naapuri käveli mun ikkunan ohi, roskapussit käsissään. Minne ne menee? Tähänkin on vastaus. -Pois silmistä. Ajatellaan "poissa silmistä, poissa mielestä." Siitä ei oo mitään haittaa, jos me ei sitä nähä.
WRONG! Roskat tuhoaa jatkuvasti maaperää, eikä ne katoa minnekkään. Ne vaan lojuu. Sadan vuoden päästä hyvin mahollisesti niille ei oo enää tilaa. Sit me asutaa jätteissämme. Tai sitten keksitään ratkaisu "Raivataan metsää, että saadaan roskille paikka" Sepä oiskin alynväläys.  Puhumattakaa siitä, että roskat heitetää meree. "Atlantissa ois tilaa!1!1!11!" 

Toki esimerkiksi lajitellut biojätteet käytetään hyvin. Tehtaissa niistä saadaan pois ravinteet, ja energia. sen jälkeen sun ruuanjämistä tulee jonkun kukkapenkkiin oivallinen pohja. Tämmöstä mä kunnioitan, joten muistakaa kierrättää! ;) 

Nyt kun tääkin puunhalaaja sai mielipiteensä julki, ottakaa toki kantaa. 

Ainii, sit tässä välissä ilmotan vielä, että kun 50 lukijaa on täynnä, teen kysymyspostauksen. Liittykää siis toki, rakastan teitä ihania 47 lukijaa♥


Hirvee ku tähä postauksee tuli vaa 2 kuvaa ::D Noo ei se mtn.. Ei se määrä, se laatu.

18 kommenttia:

  1. :( ikävää toi ympäristöjuttu. oon samaa mieltä kanssas! hyvä postaus ja hyvin kirjotettu! teit sen taas.

    # henna / henespace.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. tää on niin totta ku vaan voi olla! vaikka ite oon "vannoutunut kaupunkilainen" niin kyl pistää harmittaa tollanen :( harmi et ihmiset ajattelee nykyää vaa rahaa ja itseään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Taisiis, kyllähä rahaa ja itseään saa ajatella, mut on muitaki tapoja hankkia sitä rahaa. Ja mä ymmärrän metsien kaatamisen kohtuudessa. esim jotkut paperitehtaat kaataa pari puuta metsästä. Samalla ne harventaa metsää, mikä on hyväksi metsälle yms. mut kuitenki

      Poista
  3. Eiks sulla oo Canon Eos 1100D? Mikset mielummin ostanut 550D:tä? (: Ei siinä mtn kuvanlaatu hyvä jne , Mikä objectiivi muuten ? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1100D juu. Tähänkin on yksi vastas : raha. :D Mulla ei siis olut rahaa juuri ollenkaan, ja 1100D, ja tarvikepaketti tuli alennukseen, 200e koko roska. Aateltiin että se saa riittää mulle, ja ostettiin. Mulla on obuina perus 18-55mm ja tamronin 70-300mm macro ominaisuudella

      Poista
  4. Totta D: Ihmiset vaa tuhlaa ja tuhlaa luontoa vaikka se on antanut melkein kaiken ihmiskunnalle.

    http://make-theworld-goround.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. kiva blogi sul, käy kattoo munki? ja saa liittyy lukijaks! :-)

    julia-angelika.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. Oi sul on ihanii kuvia ! :)
    Liityn lukijaks !

    http://oona-neversayforever.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Niinpä, miks jotkut tuhoaa metsää. Mäkin mietin kerran sitä, parin sadan vuoden päästä meillä ei oo enää metsää yhtään :( Onneks en elä ehkä enää silloin, onhan tää nyt kauniimpaa kun on metsää!

    VastaaPoista
  8. Ihana postaus, kauniit kuvat!
    Saat minusta uuden lukijan :)

    p.s. olisi kiva jos kävisit tipauttamassa pari kysymystä mun blogiin :) --> http://beautiful-little-person.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kiitos. Käyn ehkä kysymässä, jos keksin jtn kysyttävää ;)

      Poista
  9. ihanii kuvii :3 oot tosi hyvä valokuvaamaan :D:D

    voitko muute käydä kattoo , ja ehk liittyy lukijaks mun, ja mun kaverin kynsiblogii ? (;;

    nails-or-nothing.blogspot.fi

    VastaaPoista