perjantai 3. toukokuuta 2013

Sateenkaarikakku


Heipsan, aattelin hyvittää tän postaamattomuuden pienellä leivontapostauksella. :---) Leivoin siis eilen sateenkaarikakun, koska oon nähny kuvia Weheartitissä, ja ne näyttää niin sulosilta, nii aattelin koittaa. Tää on tosi kiva mun mielestä, ei oo vaikee tehä, ihanan näkönen, ja hyvän makunen.

Elijoo. Tein ihan normaalin kakkupohjan. Eli: 4 kananmunaa lasiin, ja toiseen lasiin samanverran vehnäjauhoja & vajaa teelusikallinen leivinjauhetta. Kolmanteen lasiin saman verran sokeria. Sitte vaahdotetaan kananmunat & sokeri, ja vehnäjauhot sekaan siivilän läpi. 

Sitte poiketaan normaalista kakusta: Jaetaan taikina niin moneen astiaan ku värejä halutaan, ite jaoin 4 osaan. Värjäsin kaikki osat eri elintarvikeväreillä. (Elintarvikevärit maksaa sen 3 euroa kappale, ja tähän kakkuun niitä meni vain pari tippaa jokaista.) 

Sittekku olin värjänny taikinat, kaadoin ne voideltuun & korppujauhotettuun vuokaan näin: Ensin sininen, päälle punanen, sitten keltanen, ja lopuks vihree. Ja jos kaikki menee oikein, pitäs värejen kasaantuu reunoille rinkuloiksi. 

Tän jälkeen uuniin, noin puol tuntii 175 asteessa. Uunin jälkeen kumosin leivinpaperille, ja annoin kakun jäähtyä. Ku kakku oli jäähtyny niin jaoin sen 2 osaan. Kostutin alemman osan pakastemansikoiden nesteellä, laitoin päälle mansikoita ja kermaa, kansi päälle, ja kostutin sen ja koristelin. :)

Eli tää on oikeestaan ihan perus mansikka - kerma kakku, joka poikkeaa ohjeesta vaan tossa värien lisäys kohdassa.







Lopputulosta :)

2 kommenttia: